La meva foto
Sant Martí de Torroella, Barcelona, Spain
Cal Pinsá Ctra. C-55, Km.39

RECEPTES


AMANIDA TROPICAL DE MONGETES DE CASTELLFOLLIT 

INGREDIENTS

200 g de mongetes de Castellfollit cuites.
1 pinya madura d'un quilo.
Quatre potes de cranc.
Gambes petites pelades.
Un parell de fulles d'enciam.
Dues culleradetes de blat de moro bullit.
Un grapat de panses sense pinyols.
Una poma.
Un parell de nous.
Una culleradeta de caviar.
Salsa rosa.
 
PREPARACIÓ
 
Es buida la pinya tot deixant la closca sencera; es talla part de la polpa a daus. Es pela la poma i es fa a trocets petits. Es barregen les mongetes amb la resta d'ingredients tallats en petites porcions en un bol tot afegint-hi salsa rosa al gust, reomplim la closca de la pinya amb l'amanida. Es serveix fred.



 LASSANYA DE BOLETS

INGREDIENTS

12 plaques de pasta de Lassana seca
250 gr de cues de llagostins
500 g de barreja de bolets.
1 dent d'all
400 g de la part blanca de porro
1 dau de mantega
100 cc de nata
sal i pebre de Caiena.
1 / 2 litre de beixamel clareta.
PREPARACIÓ
Peleu els llagostins i amanir-lo amb una mica d'oli, sal i pebre.
Netejar els bolets i laminades. Blaque el porro tallat en cercles fins.
En una paella àmplia saltejar els llagostins, retirar i tallar-los en trossets no massa petits i reservar en un bol. En la mateixa paella donar color a l'all amb una mica d'oli, incorporar els bolets ia foc viu saltejar fins que es consumeixi l'aigua de constitució; condimentar, incorporar la nata calenta i matenir al foc remenant fins que agafi densitat; retirar treure l'all i barrejar amb els llagostins.
Posar una mica d'oli i el dau de mantega en una paella i confitar el porro durant UNSO minuts sense deixar que agafi color, condimentar, afegir a la barreja anterior i barrejar.
Fer una beixamel.
Bullir les plaques de pasta. Col locar una fina capa de beixamel en una font per a forn, posar una làmina de pasta, una tercera part del farcit i un rajolí de beixamel. Repetir l'operació tres vegades acabant amb pasta. Cobrir amb beixamel, espolvorejar parmesà ratllat i gratinar.



AMANIDA TÈBIA D'ENDÍVIES AMB POMA, ROQUEFORT I NOUS

INGREDIENTS

3 endívies
Fomatge roquefort a daus o làmines
Un grapat de nous pelades
Mitja poma a dau
Sal Marina
Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ

Rentem bé les endívies, les tallem per la meitat de manera longitudinal i després en juliana. Les saltem amb un poc d'oli i sal. Les posem al plat i, a continuació, hi afegim el formatge rocafort (al gust), la poma i les nous. Tot i que el plat de la fotografia el vam amanir amb oli, en realitat no en necessita, perquè l'endívia està cuita i el formatge i les nous ja li aporten prou greix. Si voleu, podeu canviar la poma per pera; amb les dues fruites queda molt bona.
Espero que us agradi





“FABADA” AMB MONGETES DE CASTELLFOLLIT 

INGREDIENTS:

·     Mongetes de Castellfollit
·  xoriço
·  butifarra blanca
·  butifarra de ceba
·  un tros de pernil salat
·  un tros de casalada virada
·  2 fulles de llorer
·  2 cebes
·  2 tomàquets.

ELABORACIÓ:


Posem les mongetes a coure amb les fulles de llorer, una ceba i un tomàquet. (Abans les haurem tingut una nit en remull).    Quan estan mig cuites hi afegim uns trocets de xoriço, botifarra de ceba, pernil salat, botifarra blanca i una mica de cansalada. Agafem les cebes i el tomàquet i els passem pel xino, i els afegim a les mongetes, deixant-ho acabar de coure. Ho servim calent.

Divendres...faves tendres!  

Qui no ha sentit mai aquesta frase dels seus avis o pares?. No se si existeix alguna relació o tradició directe entre aquesta verdura tant típica d'aquesta època de l'any amb el cinquè dia de la setmana. Segurament no. És probable que qui inventés aquesta frase penses en les faves com ho podria haver fet amb les cebes o qualsevol altra verdura en la seva fase més jove.
Sigui com sigui, la qüestió és que avui al matí m'he llevat i m'he fet la pregunta que fa uns anys fèiem a casa...Quin dia som avui? Divendres...faves tendres! i és clar m'han vingut al cap les favetes i un plat molt ràpid de fer i que queda boníssim.
 
Ingredients per a 2 persones:

Un grapadet de faves, millor si són mida baby
5 alls tendres
Pernil salat (al vostre gust)
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre

 


En una paella hi sofregim els alls tendres, hi afegim el pernil salat tallat a daus petits fins que es facin lleugerament. Afegim les faves, ho salpebrem i deixem que es coguin. Acabarem el plat amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Bon profit.


MONGETES PUNTUALS

 INGREDIENTS:


  200 gr. de Mongetes de Castellfollit del Boix
  3 calamars
  25 petxines petites i 4 de grans (aprox.)
  Menta
  Juliver
  2 ó 3 butifarres grans
  oli d'oliva
  pebrot verd i vermell
  1 ceba
  3 tomàquets
  sal
  ametlles i avellanes
  all

ELABORACIÓ:


Per fer el plat:    Posar les mongetes en remull durant 1 dia. Netejar els calamars i les petxines. Fer les petxines al vapor. Treure les botifarres de dins els bodells i tallar les potes dels calamars.
Farcir els calamars amb les botifarres i les potes dels calamars i fregir els calamars farcits.
Pel sofregit:   Fregir la ceba fins que estigui daurada. LLavors hi afegim el tomàquet. Hi posem sal i s'hi tira la picada d'ametlles, avellanes, all i julivert.
Ho tastem per si hi falta sal, i hi afegim els calamars farcits i les mongetes que haurem cuit amb aigua i el suc de les petxines, deixant que tot faci el xup-xup.

Decoració:    Agafar un plat o cassola bastant grossa. Posar les mongetes amb el sofregit a sobre del plat, i decorar-ho amb petxines de manera que facin la forma de rellotge.
Posar els calamars al mig del plat.. Tallar els pebrots i posar
-los a fora del rellotge.