La meva foto
Sant Martí de Torroella, Barcelona, Spain
Cal Pinsá Ctra. C-55, Km.39

divendres, 18 de febrer de 2011

Mongetes de Castellfollit del Boix, a taula!


MONGETES PUNTUALS

 INGREDIENTS:

  200 gr. de Mongetes de Castellfollit del Boix
  3 calamars
  25 petxines petites i 4 de grans (aprox.)
  Menta
  Julivert
  2 ó 3 butifarres grans
  oli d'oliva
  pebrot verd i vermell
  1 ceba
  3 tomàquets
  sal
  ametlles i avellanes
  all

ELABORACIÓ:

Per fer el plat:    Posar les mongetes en remull durant 1 dia. Netejar els calamars i les petxines. Fer les petxines al vapor. Treure les botifarres de dins els bodells i tallar les potes dels calamars.
Farcir els calamars amb les botifarres i les potes dels calamars i fregir els calamars farcits.
Pel sofregit:   Fregir la ceba fins que estigui daurada. LLavors hi afegim el tomàquet. Hi posem sal i s'hi tira la picada d'ametlles, avellanes, all i julivert.
Ho tastem per si hi falta sal, i hi afegim els calamars farcits i les mongetes que haurem cuit amb aigua i el suc de les petxines, deixant que tot faci el xup-xup.

Decoració:    Agafar un plat o cassola bastant grossa. Posar les mongetes amb el sofregit a sobre del plat, i decorar-ho amb petxines de manera que facin la forma de rellotge.
Posar els calamars al mig del plat.. Tallar els pebrots i posar
-los a fora del rellotge.

Cap comentari:

Publica un comentari