  
La Ballesta embolicada 
 
  
La Ballesta duu una flor al capdamunt 
 
 
  |  
 | Des  de fa uns anys Callús compta, entre els components tradicionals de la  seva festa de les Caramelles, amb un nou element gastronòmic: la  Ballesta, una galeta que reprodueix, amb un toc de xocolata i una rosa  al capdamunt, l'artefacte que més singularitza la celebració de la  Pasqua en aquesta població del Baix Cardener. 
 
Callús celebra,  cada any el Diumenge de Pasqua la seva festa més estimada de tot l'any:  les Caramelles. Durant tot el dia, les rondes dels grups de  caramellaires amb les ballestes de fusta, interpretant les cançons de  l'any i dansant els balls tradicionals, tots ben habillats amb els  vestits tradicionals i acompanyats amb llançament de petards i molta  gresca, recorren els carrers i les cases del poble.   
 
Fa uns anys una de les pastisseries del poble va decidir participar  de les celebracions incorporant a la festa una tradició ben dolça: una  galeta amb forma de ballesta, l'utensili caramellaire que singularitza i  identifica les caramelles a Callús. La Ballesta és doncs una  incorporació moderna a la festa, fruit de la voluntat dels pastissers  del poble de fer més gran la celebració, però amb uns anys ja s'ha  tornat ben tradicional.  
 
La Ballesta és una galeta feta de farina, sucre, ous, llet,  canyella, sal i llimona i incorpora un toc de xocolata negre d'alta  qualitat al damunt. A l'extrem superior d'aquesta galeta hi ha una flor  vermella que simula el ram que duu la ballesta real de fusta.  
 
Text: Redacció festes.org  
 
Fotografia: Pastisseria Vila  | 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada