La meva foto
Sant Martí de Torroella, Barcelona, Spain
Cal Pinsá Ctra. C-55, Km.39

dimarts, 14 de juny del 2011

Abadal, celler de la DO Pla de Bages, celebra el seu 25è aniversari amb aquesta ampolla de vi d'edició limitada

DO: Pla de Bages
VARIETATS: 62% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc, 7% Syrah.

Elaboració: Verema per separat de cadascuna de les varietats en el seu punt òptim de maduració. Climatològicament, l'anyada va ser excel·lent amb el que es va assolir una completa maduració de les pells i les llavors mantenint el frescor i caràcter varietal. Maceracions de 10-15 dies mitjançant pigegages diaris i 1 delestage, obtenint un producte de gran concentració sense renunciar a l'elegància.
Després de la fermentació malolàctica, repòs durant 12 mesos en barriques de primer any per a la Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Syrah i de segon any per a la Merlot.
70% roure francès, 15% roure americà i 15% roure europeu. El fet de poder treballar un cupatge amb 4 varietats, combinant orígens de roure i diferents torrats de barriques (lleuger, mig i plus) va fer que tinguéssim multitud de variables per tal de poder donar complexitat al vi que us presentem.



Nota de tast: Color cirera amb ribet granat. En boca, destaca l'explosió de fruita fresca, cirera i grosella. De fons, pruna madura, cacau i notes especiades de pebre i clau, que acaben de configurar un conjunt dominat per la frescor de la fruita. En boca és ampli, amb una sensació de potència i elegància a la vegada, proporcionada per tanins durs característics de terres d'argila freda com les del Bages.


DADES TÈCNIQUES
Data embotellat: Març de 2009
Grau alcohòlic: 14,5%
pH: 3.35
Acidesa total: 4,0 g/l
Acidesa volàtil: 0,57 g/l

Ja podeu venir-lo a comprar a l'Agrobotiga del Cardener!!! Preu: 10,95€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada