La meva foto
Sant Martí de Torroella, Barcelona, Spain
Cal Pinsá Ctra. C-55, Km.39

dissabte, 27 d’agost del 2011

El Picapoll d'Artium, a la Carta de Vins de Catalunya


En el tast a cegues 2011 dels experts de la Guia de Vins, el cava Artium Brut ha tret un 9,03 i l'Artium Picapoll jove 2009, un 9,04
El Picapoll jove d'Artium ha estat escollit per la Guia de Vins de Catalunya per tal de promocionar i introduir als restaurants i centres de distribució vins de Catalunya produïts per cellers o cooperatives petites. Segons Jordi Alcover, de la Guia de Vins de Catalunya, els petits productors "no tenen cap possibilitat d'accedir al mercat amb la constància suficient, davant, massa sovint, de la pressió de les grans empreses foranes per vendre més i més: ho fan mitjançant ofertes a restauradors que el vi català, tot sigui dit, no ha igualat mai de la vida fora dels cinc productors més grans".
La primera experiència de la Carta de Vins de Catalunya, que tot just ara ha estat substituïda per la segona, demostra que el públic demana preferentment vi català si el té al seu abast, i que demana vi català de tota mena, de tot arreu, i preferentment de varietats autòctones catalanes.
Davant aquest fet, l'Artium Picapoll Jove 2009 és un Pla de Bages que acompanyarà als altres 12 vins de les DO catalanes.
Sense deixar la Guia de Vins, cal destacar que en el tast a cegues 2011 realitzat pels experts de la guia, el cava Artium Brut ha tret una nota de 9,03 i l'Artium Picapoll jove 2009 ha estat puntuat amb un 9,04.
La valoració d'Anna Berenguer, enginyera tècnica agrícola i especialitzada en enologia, que des de l'u de març és la nova responsable de la cooperativa, en fa "una valoració molt positiva, doncs la imparcialitat dels tastos a cegues reafirmem la qualitat del nostre producte i que el canvi i les millores introduïdes des de fa un parell d'anys estant donant els seus fruits".
Anna Berenguer també comenta que "la tradició segueix sent la nostra bandera, valorant el coneixement que ha passat de generació en generació. Una de les millores que ja s'està aplicant des de fa uns anys és sobretot en el cultiu de les vinyes, que afecten de manera molt directa en millorar substancialment l'elaboració del raïm. Un exemple que afecta a la qualitat del raïm és plantar civada entre filera i filera dels ceps per reduir el vigor del cep, que no produeixi tant i que doni més qualitat al raïm".
Pel Celler Cooperatiu d'Artés les millores a la vinya i en el procés de vinificació són claus ja que "les necesitats del mercat han canviat i els vins pesats, concentrats estan deixant pas a vins més frescos, equilibrats i amb més intensitat aromàtica".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada