La meva foto
Sant Martí de Torroella, Barcelona, Spain
Cal Pinsá Ctra. C-55, Km.39

divendres, 14 d’octubre del 2011

Una vintena de restaurants del Bages oferiran plats amb productes ecològics i de proximitat


Vint restaurants del Bages oferiran durant dues setmanes plats elaborats amb productes ecològics i de proximitat. Segons la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, l'iniciativa pretén donar valor als productes de la terra i crear una marca pròpia. Un dels restauradors, Jordi Ruiz, ha assegurat que la comarca té productes "d'alta qualitat" i ha posat d'exemple els seus vins, el tomàquet mamella de monja o l'albergínia blanca. Segons Ruiz, els restaurants "hem d'apostar pels productes de casa perquè són els que ens fan diferents". L'iniciativa s'emmarca dins de les Jornades Gastronòmiques de cuina ecològica i de proximitat que se celebraran del 14 al 30 d'octubre.
La primera edició de les Jornades Gastronòmiques en cuina ecològica i de proximitat neix en el marc del projecte 'llavorae.cat', que pretén millorar l'ocupació en el sector de l'agricultura ecològica i de proximitat.
L'iniciativa està liderada per l'Ajuntament de Manresa i subvencionat pel Servei Local d'Ocupació de el Fons Social Europeu. Sánchez ha indicat que des del l'Ajuntament de Manresa i el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages es vol treballar per donar continuïtat a aquesta iniciativa en els propers anys. Dins d'aquest projecte, també s'ha fet un taller demostratiu de cuina amb productes ecològics i de proximitat a l'Auditori de la Fundació Alícia o les sortides per l'Anella Verda, que tenen com a objectiu donar a conèixer les finques productives i de transformació de productes ecològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada