La meva foto
Sant Martí de Torroella, Barcelona, Spain
Cal Pinsá Ctra. C-55, Km.39

dijous, 29 de setembre del 2011

l'Agrobotiga present a la Fira de Sant Miquel de Santpedor

El passat cap de setmana, en el marc de la Fira de Sant Miquel de Santpedor, el Consorci de Promoció Turística del Cardener i l'Agrobotiga varen compartir stand, per tal donar a conèixer l'oferta turística del Cardener i els seus productes agroalimentaris.
Es va presentar enguany com a novetat la incorporació a l'Agrobotiga dels bolets deshidratats de l'empresa  Ventura  de Valls de Torroella, i la mel ecològica de Marganell, així com els productes de sempre com els vins i caves de la DO Pla de Bages.

dimecres, 21 de setembre del 2011

La DO Pla de Bages, a la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Comparteixen estand amb Món Sant Benet

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages assistirà junt amb 3 cellers de la DO a la 31a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que tindrà lloc al Moll de la Fusta de Barcelona els propers dies 23, 24 i 25 coincidint amb les festes de la Mercè.

Els Cellers Abadal, El Molí i Solergibert assisteixen a aquest certamen, en el qual des d'INCAVI s'ha volgut donar un impuls convidant a les 12 DO de Catalunya i cada una envoltada per cellers de la pròpia DO.

L'estand de la DO Pla de Bages té una superfície de 25 m2 i és compartit amb Món Sant Benet per impulsar l'enoturisme a la Catalunya Central.

dissabte, 27 d’agost del 2011

El Picapoll d'Artium, a la Carta de Vins de Catalunya


En el tast a cegues 2011 dels experts de la Guia de Vins, el cava Artium Brut ha tret un 9,03 i l'Artium Picapoll jove 2009, un 9,04
El Picapoll jove d'Artium ha estat escollit per la Guia de Vins de Catalunya per tal de promocionar i introduir als restaurants i centres de distribució vins de Catalunya produïts per cellers o cooperatives petites. Segons Jordi Alcover, de la Guia de Vins de Catalunya, els petits productors "no tenen cap possibilitat d'accedir al mercat amb la constància suficient, davant, massa sovint, de la pressió de les grans empreses foranes per vendre més i més: ho fan mitjançant ofertes a restauradors que el vi català, tot sigui dit, no ha igualat mai de la vida fora dels cinc productors més grans".
La primera experiència de la Carta de Vins de Catalunya, que tot just ara ha estat substituïda per la segona, demostra que el públic demana preferentment vi català si el té al seu abast, i que demana vi català de tota mena, de tot arreu, i preferentment de varietats autòctones catalanes.
Davant aquest fet, l'Artium Picapoll Jove 2009 és un Pla de Bages que acompanyarà als altres 12 vins de les DO catalanes.
Sense deixar la Guia de Vins, cal destacar que en el tast a cegues 2011 realitzat pels experts de la guia, el cava Artium Brut ha tret una nota de 9,03 i l'Artium Picapoll jove 2009 ha estat puntuat amb un 9,04.
La valoració d'Anna Berenguer, enginyera tècnica agrícola i especialitzada en enologia, que des de l'u de març és la nova responsable de la cooperativa, en fa "una valoració molt positiva, doncs la imparcialitat dels tastos a cegues reafirmem la qualitat del nostre producte i que el canvi i les millores introduïdes des de fa un parell d'anys estant donant els seus fruits".
Anna Berenguer també comenta que "la tradició segueix sent la nostra bandera, valorant el coneixement que ha passat de generació en generació. Una de les millores que ja s'està aplicant des de fa uns anys és sobretot en el cultiu de les vinyes, que afecten de manera molt directa en millorar substancialment l'elaboració del raïm. Un exemple que afecta a la qualitat del raïm és plantar civada entre filera i filera dels ceps per reduir el vigor del cep, que no produeixi tant i que doni més qualitat al raïm".
Pel Celler Cooperatiu d'Artés les millores a la vinya i en el procés de vinificació són claus ja que "les necesitats del mercat han canviat i els vins pesats, concentrats estan deixant pas a vins més frescos, equilibrats i amb més intensitat aromàtica".


dijous, 14 de juliol del 2011

Presentació campanya de l'Albergínia Blanca

El dia 14 a la plana de l’Om . a les 8 i dins dels actes relacionats amb els nostres productes de la terra, es farà la presentació per segon any consecutiu de la campanya de l’albergínia blanca, una varietat de sabor exquisit i textura melosa, que s’havia plantat en petits horts i que fins  l’actualitat era difícil de trobar en els circuits comercials.

Coincidint amb la temporada de l‘albergínia dels nostres pagesos i amb coordinació amb  institucions del Bages com la Fundació Alícia, la associació de productors del Bages i el gremi d’hoteleria,  s’ha replantat i introduït als mercats, restaurants perquè tothom  la pugui disfrutar.

En l’acte, hi intervindran, Bernat Martí, i  el cuiner Marc Puig-pey de la Fundació Alícia.  Coneixerem una mica més l’albergínia, dins del marc de las producció local, on la podrem comprar, on la podrem menjar  i com  la podem cuinar. Acabarem amb un tastet de diversos plats  fets amb ella juntament maridat amb un vi del Bages. 

dimarts, 14 de juny del 2011

Abadal, celler de la DO Pla de Bages, celebra el seu 25è aniversari amb aquesta ampolla de vi d'edició limitada

DO: Pla de Bages
VARIETATS: 62% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc, 7% Syrah.

Elaboració: Verema per separat de cadascuna de les varietats en el seu punt òptim de maduració. Climatològicament, l'anyada va ser excel·lent amb el que es va assolir una completa maduració de les pells i les llavors mantenint el frescor i caràcter varietal. Maceracions de 10-15 dies mitjançant pigegages diaris i 1 delestage, obtenint un producte de gran concentració sense renunciar a l'elegància.
Després de la fermentació malolàctica, repòs durant 12 mesos en barriques de primer any per a la Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Syrah i de segon any per a la Merlot.
70% roure francès, 15% roure americà i 15% roure europeu. El fet de poder treballar un cupatge amb 4 varietats, combinant orígens de roure i diferents torrats de barriques (lleuger, mig i plus) va fer que tinguéssim multitud de variables per tal de poder donar complexitat al vi que us presentem.



Nota de tast: Color cirera amb ribet granat. En boca, destaca l'explosió de fruita fresca, cirera i grosella. De fons, pruna madura, cacau i notes especiades de pebre i clau, que acaben de configurar un conjunt dominat per la frescor de la fruita. En boca és ampli, amb una sensació de potència i elegància a la vegada, proporcionada per tanins durs característics de terres d'argila freda com les del Bages.


DADES TÈCNIQUES
Data embotellat: Març de 2009
Grau alcohòlic: 14,5%
pH: 3.35
Acidesa total: 4,0 g/l
Acidesa volàtil: 0,57 g/l

Ja podeu venir-lo a comprar a l'Agrobotiga del Cardener!!! Preu: 10,95€.

dissabte, 28 de maig del 2011

Espelmes Alegria, el nou producte que ens arriba des de Súria.

Ara ja pots trobar a la nostra Agrobotiga espelmes fetes artesanalment amb cera d'abella, una de les principals característiques que tenen són la seva creativitat i la originalitat dels seus dissenys, els seus colors i els aromes que desprenen.

Al llarg de l’història de l’humanitat, s’han elaborat espelmes  de diferents materials depenent de les regions i les cultures.
Les espelmes Alegria són de fabricació 100% artesanal, rescatant la manera tradicional en la seva elaboració i utilitzant les matèries primes que ens ofereix la zona, com la cera d’abella, el romaní i la potassa de la mina de Súria.

dijous, 26 de maig del 2011

El Rebost de Productes Naturals del Bages estrena pàgina web

El Rebost de Productes Naturals del Bages ha posat en funcionament una pàgina web per promocionar els productes més interessants i singulars de la comarca.

La web, www.rebostbages.cat, vol donar a conèixer la producció agroalimentària de qualitat del territori a través de diversos apartats, on es visualitzen les diferents categories de producte següents: productes d'horta, camp i bosc; productes de la vinya, el cereal i l'olivera; làctics; productes carnis i derivats; licors; i dolços.
Dins de cada fitxa de producte, on s'hi mostra una breu descripció i s'hi exposa una fotografia identificativa, hi ha un enllaç que ens porta cap al principal productor, les seves dades de contacte i la seva ubicació física dins d'un mapa interactiu. 

Productes especificats a la web que podreu trobar a l'Agrobotiga del Cardener: embotits sota encàrrec, caprici del Cardener, mel de Montserrat, cargols de granja, mongetes de Castellfollit, bolets, pasta ecològica, oli d'oliva ecològic, vins de la DO Pla de Bages, pà de Súria i productes làctics sota encàrrec i rajoles de xocolata de Súria de xocolata negra, amb llet i blanca.